Известие

Collapse
No announcement yet.

Дневни светлини за АЛФА 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дневни светлини за АЛФА 147

Някой пробвал ли е да напави автоматично включване на светлините чрез препрограмиране компютъра на колата. Имам предвид само късите светлини без габарит 10-20 секунди след запалване на двигателя.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm
    ex Alfa Romeo 147 1.9 JTD

На моята са винаги включени. Като изгася колата и гаснат, като дам на контакт и се включват. Въобще не се занимавам. Паля колата с включени фарове.
    Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Comment

Да ясно то и аз съм така, но идеята ми беше да не светят габаритите спестява се някой друг ампер консумация пък и според мен стоп светлините са по добре различими когато няма светнат габарит особено лятото.
      Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm
      ex Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от vessy007 Покажи съобщение
        Да ясно то и аз съм така, но идеята ми беше да не светят габаритите спестява се някой друг ампер консумация пък и според мен стоп светлините са по добре различими когато няма светнат габарит особено лятото.
        Отделно дневните светлини работят с до 20% по-малък интензитет - така се прави икономия и на изгорели крушки...
        Alfa Romeo 1.8 TS `98
        sigpic

Comment

Аз съм го мислил този вариант , но да светят само най-външните крушки H1 във фара с намален интензитет , без таблото и габаритите (т.е. фаровете за мъгла) , за да може при необходимост да се пуснат късите светлини + всички съпътстващи я светлини . Някой има ли впечатления дали заслепяват . През деня изглеждат доста добре на пръв поглед спрямо масово срещаните варианти с дълги .
          http://media.snimka.bg/1296/008848080.jpg?r=0
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
          Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
          Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Аз в момента караам на габарити с предните фарове за мъгла ..... , но ако наистина може да се препрограмира би било по-добро решение
            Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Е ако не искате да ви светят габаритите махнете ги и сложете едно съпротивление на тяхно място да не дава грешка и готово
              Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Comment

Габарита отзад , за да може в слънчево време да те виждат хубаво като натискаш спирачките ... Поне имаме трети стоп и дано го виждат тези зад нас .
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Първоначално публикувано от RoMeO_156_GTA Покажи съобщение
                  Аз съм го мислил този вариант , но да светят само най-външните крушки H1 във фара с намален интензитет , без таблото и габаритите (т.е. фаровете за мъгла) , за да може при необходимост да се пуснат късите светлини + всички съпътстващи я светлини . Някой има ли впечатления дали заслепяват . През деня изглеждат доста добре на пръв поглед спрямо масово срещаните варианти с дълги .
                  http://media.snimka.bg/1296/008848080.jpg?r=0
                  Аз съм махнал Н1 и съм сложил Н1 светодиодни,на релето което управлява халогените съм му подгънал крачето и към него съм направил модул за пускане на крушките след като започне да зарежда генератора и така се получи перфектен DRL.Няма забравяне а и светодиодните светят с хубава бяла светлина.При желание мога да постна схемичката която е с един ценер два транзистора , реле и няколко съпротивления.
                  Last edited by west421; d.m.y г., 07:41.
                  Алфа ромео 159 jtdm 2.4/16v AT
                  Алфа ромео 159 jtdm 1.9/ 8v
                  Ford Mondeo 2.0/16v Ex.

Comment

Здравейте, от известно време насам се чудя, къде да сложа дневни светлини на колата? Попаднах на този вариант, но никъде не описват как точно са го направили.

http://www.youtube.com/watch?v=7L40Gimvq8E

Прикачам снимка и на мигача отзад, където е сложена и LED крушката. Интересува ме каква крушка и как да я хвана на празното място на мигача? Ако някой е правил подобна процедура, моля да сподели опита си.

Може нещо подобно да се сложи
                    http://www.ebay.com/itm/2-Pcs-3W-Ult...0aad78&vxp=mtr
                    Attached Files
                    Last edited by zombiran; d.m.y г., 10:32.

Comment

Нали не можеше да са под нивото на фаровете, имаше нещо такова ...
                      ex - 147 16v multijet

Comment

Ами честно да ти кажа не знам... Ама има доста фабрично направени така... като Мерцедес и Ауди и т.н Изобщо не искам да цапам колата така.. ама ми омръзна да карам на фарове и да изтощавам акумулатора.. Че в Ямбол разстоянията са малки и на всяко палене като пусна и фарове и климатик... и направо си заминава. Мислех вариант за във фаровете, но се оказа че трябва да правя допълнителна модификация на фара и се отказах.
                        Last edited by zombiran; d.m.y г., 11:10.

Comment

Тези дни ми остана време и реших да си сложа дневни светлини. Използвах така наречените eagle eyes. Ако някой прояви интерес ще напиша какви точно са и от къде съм ги купувал.
                          Ето и резултата:
                          Attached Files

Comment

Дневни светлини за АЛФА 147

Здравейте колеги нека да върнем темата за дневните светлини има ли някой който е направил нещто като дневни светлини на алфа 147 .Аз лично опитах с Х1 светлодиоди и да си ги пускам от таблото но през хубав слънчев ден не се виждат а уж са най-силните и ги нахнан да не ми праснат някой акт. Сега обмислям дарианта да ги монтирам в корпуса на предните мигачи? Търся идея

Comment

Колега ето какво съм направил аз и си карам само на дневни без проблем.
                              http://clubalfaromeo.com/forum/attac...0&d=1477230553

Comment

Working...
                              X